Ригли България ЕООД

wrigley logo

„Wrigley България” е създадена през 1995 година и предлага в България дъвките Orbit, Winterfresh, Airwaves и Hubba Bubba, както и бонбоните Orbit Drops, Solano и Winterfresh Mints.При навлизането на дъвките на Ригли като продукт на пазара в България, вносът се свежда до: Wrigley’s Spearmint, Doublemint, Juicy fruit и Orbit Peppermint. В началото фирмата работи с един дистрибутор в национален мащаб – ”Интербрандс”.

През 2000 г. „Ригли България” ЕООД поема търговската дейност в национален мащаб с цел подобряване на дистрибуцията и поставянe на начало по изграждане на нова дистрибуторска мрежа.

Началото е през 2001 г., като броят на дистрибуторите нараства до девет за цялата страна със съответните райони.  До 2009 г. „Ригли България” съществува като част от Wiliam Wrigley Jr. Company. След това компанията е закупена от Mars Incorporated и е част от него, и до момента съществува като независим филиал.

Фирма „Ефект 2002” ООД е избрана за дистрибутор на „Wrigley България” през 2002 година. Всички, предлагани от „Ригли” продукти може да намерите в търговската мрежа, благодарение на любезното съдействие на „Ефект 2002” ООД.

Comments are closed.